Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een verzameling van veelgestelde vragen. Mocht je jouw vraag hier niet terugvinden, twijfel dan zeker niet om mij te contacteren. Stuur een mailtje naar hello@brandout.be of vul het contactformulier in.

Wat is het verschil tussen een logo en een huisstijl/branding?

Een logo is een grafisch element dat vaak met je bedrijfs- of productnaam geassocieerd wordt. Een branding is veel uitgebreider. Een branding is wat jouw merk uniek maakt en geeft aan hoe jij je wil positioneren in de markt. Dit omvat jouw verhaal, slogan, tone of voice, kleurgebruik, fotografiegebruik, lettertypes, social media uitstraling,… Wil je dus opvallen en écht het verschil maken? Dan heb je niet alleen een logo nodig, maar ook een complete branding!

Wat is de prijs voor een logo of huisstijl ontwerp?

Ontdek hier de prijspakketten.

Ik heb zelf een logo ontworpen, kan jij dit digitaliseren?

Heb je zelf een logo op papier geschetst of wil je een logo gemaakt in bijvoorbeeld Canva laten digitaliseren? Dan help ik je graag. Zo creëer ik een .jpeg, .png, .ai en .pdf versie van jouw logo. Wat maakt dit anders dan bijvoorbeeld een logo in Canva? Een .ai en .pdf versie omvat een vectorbestand. Dit wil zeggen dat het logo niet bestaat uit pixels, maar uit vectoren (wiskundige berekeningen). Als je dan inzoomt of uitzoomt zal je logo altijd scherp blijven. Wil je jouw logo bijvoorbeeld in het groot laten drukken voor raambestickering, dan ben je er zeker van dat het logo altijd scherp en kwaliteitsvol is. Vergrotingen of verkleiningen van het logo vormen dus geen enkel probleem.

Ik blijf ontwerpen en finetunen tot jij 100% verkocht bent. Ik stop pas eens jij helemaal tevreden bent.

Wat als ik niet tevreden zou zijn?

Dat zou super jammer zijn. Ik doe er alles aan om iets te creëren/op te leveren dat helemaal jouw wens is. Zo betrek ik je nauw bij het proces en sta ik steeds open voor feedback. Ik zit er dan ook niets met in om meerdere revisies te maken van het logo/website/… zo werk ik steeds verder toe naar een ontwerp waar jij verliefd op bent. Mocht je niet tevreden zijn, geef dan zeker een seintje en dan bekijken we samen wat je mist/graag anders had gezien.

Wat is de prijs voor het ontwerpen van en website of webshop?

Ontdek hier de prijspakketten.

Met welke software/ welk programma wordt de website gebouwd?

Ik bouw elke website aan de hand van WordPress. Dit is een heel toegankelijk platform. Zo is het één van de meest gebruikte platformen en daarom ook heel gemakkelijk te koppelen aan Facebook, Instagram, betalingssystemen, Google, Mailchimp of een ander nieuwsbriefplatform,… Je kan er zelf makkelijk op inloggen om aanpassingen door te voeren aan de website. Je moet dus zeker geen geavanceerde vaardigheden hebben om iets op je website aan te passen of toe te voegen.

Als ik een website laat ontwerpen, kan ik hier dan zelf gemakkelijk iets op aanpassen?

Ja! Ik bouw elke website aan de hand van WordPress. Dit is een heel toegankelijk platform. Zo is het één van de meest gebruikte platformen en daarom ook heel gemakkelijk te koppelen aan Facebook, Instagram, betalingssystemen, Google, Mailchimp of een ander nieuwsbriefplatform,… Je kan er zelf makkelijk op inloggen om aanpassingen door te voeren aan de website. Je moet dus zeker geen geavanceerde vaardigheden hebben om iets op je website aan te passen of toe te voegen. Ik begeleid je graag doorheen de interface zodat jij ermee aan de slag kan gaan.

Ik wil mijn Wix, Jouwweb, Mijn Webwinkel… website laten professionaliseren. Doe jij dit ook?

Ook hiervoor kan je bij mij terecht. Zelf ben ik niet zo’n voorstanden voor Wix, Jouwweb of Mijn Webwinkel websites. Deze zijn zeker goed om met te starten, maar als je wil groeien loop je al snel tegen verschillende limitaties aan. Dus afhankelijk van jouw wensen optimaliseer ik ofwel de website in je huidige platform, ofwel zet ik deze over in WordPress en maak ik hierin een nieuw ontwerp/uitstraling en voer ik de nodige optimalisatie uit, zodat je een professionelere website bekomt en niet langer beperkt wordt door de mogelijkheden van je initiële platform.

Wat zijn de jaarlijkse kosten voor een website?

Aangezien een WordPress site super gebruiksvriendelijk is, heb je geen vaste jaarlijkse onderhoudskosten. Als je zelf regelmatig je plug-ins update (wat met één knop is gebeurd en ik je met veel plezier toon), dan is er verder geen onderhoud nodig. Mocht er echt iets fundamenteel mislopen op de site (de site ligt eruit of …), dan kan je natuurlijk altijd hulp vragen tegen betaling van het uurtarief. De enige jaarlijkse kost die je zal hebben is de hosting van jouw website. Je betaalt namelijk een hosting partij om jouw site “live” te houden en te beveiligen. Voor een professionele site werk ik met Combell en hier kost de hosting €180 per jaar. Ben je net gestart en moet je website nog geen massa’s bezoekers kunnen trekken, dan werk ik met Nomeo. Hier kost de hosting €48 per jaar.

Moet ik alles al op voorhand betalen?

Neen, meestal werk ik met een voorschot van 50% vooraf en de overige 50% dien je te betalen na het opleveren van het finale werk.

Als ik jou mijn social media laat beheren, kan ik dan maandelijks opzeggen?

Ja, tuurlijk. Je kan maandelijks op- of afschalen en indien gewenst de samenwerking opzeggen. Zo ben je flexibel en hang je nergens aan vast. Het is mijn missie om jou als ondernemer en jouw bedrijf vooruit te helpen. Mocht je tijdelijk in iets anders willen investeren of tijdelijk je investering willen verhogen of verlagen, dan is dit geen enkel probleem (zolang je dit tijdig communiceert).

Waarom investeren in de social media van mijn bedrijf?

Social media kan jouw bedrijf veel voordelen opleveren. Zo kan je door middel van social media je online zichtbaarheid verhogen, de loyaliteit aan je merk verhogen, het aantal conversies verhogen, je onderneming een gezicht geven en de menselijke kant in de kijker zetten, aan autoriteit winnen in je werkdomein, meer bezoekers naar je website sturen, hoger ranken in de zoekmachines, een community oprichten onder je klanten, … Wil je vrijblijvend een gesprek inplannen om te kijken wat social media voor jou kan betekenen? Neem dan zeker contact op.