6 musthaves als UGC creator

Als UGC (User-Generated Content) creator ben je constant op zoek naar manieren om je content te verbeteren en je publiek te blijven boeien. Of je nu een ervaren creator bent of net begint, hier zijn 6 musthaves die je niet mag missen om je UGC-game naar een hoger niveau te tillen.

1. Smartphone met kwalitatieve camera

Er is geen contentcreatie mogelijk zonder kwalitatieve camera. Zelf werk ik met mijn iPhone 15 pro en hier ben ik super tevreden van. Let er wel op dat je steeds filmt met de achtercamera. Deze filmt steeds in veel betere kwaliteit dan je voorcamera. Wil je jezelf kunnen zien? Met een iPhone kan je makkelijk je scherm synchroniseren met je MacBook! Dit werkt super.

Wil je je filmkwaliteit naar een nog hoger niveau tillen? Controleer de instellingen in je iPhone. Klik onder instellingen op “camera”. Hier kan je de kwaliteit van je foto en videomateriaal verhogen? Zet de video kwaliteit zeker op 4K en 30 fps.

2. Een gimbal voor videocreatie zonder schokken

Videocreatie kan zeker niet ontbreken in je aanbod als UGC creator. Daarom is een Gimbal ook niet weg te denken. Een gim…wat? Wel een gimbal is een toestel dat je helpt om je smartphone steeds recht te houden. Als je filmt terwijl je wandelt, dan zal je snel de schokken van het wandelen in beeld zien. Ook is de kans klein dat je je smartphone steeds recht houdt. Een gimbal lost dit op.

Mijn favoriet? De DJI Osmo Mobile! Er zit een handig voetje bij waardoor je ook makkelijk jezelf kan filmen. Je plaatst het dus ergens op tafel en stelt vervolgens tracking in. De gimbal zal je herkennen en draait met je mee / volgt je doorheen de kamer. Zo val je nooit meer buiten beeld.

3. Een handig statief

Als UGC creator moet je zelfstandig kunnen werken. Soms kan je wel een vriendin, vriend, geliefde of ouder vragen om een foto of video te maken. Maar geef toe, als je echt goed wil verdienen als UGC creator zal je onafhankelijk moeten kunnen werken. Een statief is dan ook geen overbodige luxe.

Door middel van een handig statief kan je de stad in en kan je leuke foto’s en video’s van jezelf maken zonder de hulp van een partner. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk en is het makkelijker om de deadline van klanten te behalen. Heb je toch altijd een compagnon om je te helpen? Ook dan is een statief geen overbodige luxe. Door je smartphone in een statief te plaatsen ben je 100% zeker dat het beeld stabiel blijft en de video er optimaal uitziet.

Zelf raad ik de TONEOF Selfiestick statief aan. Deze is enerzijds compact mee te nemen. Anderzijds zit er ook een handige afstandbediening bij zodat je je smartphone vanop afstand kan bedienen. Door een klik op de knop maak je een opname en zo kan je weer extra autonoom werken.

4. Een microfoon voor kwalitatieve voice-overs

Je zal merken dat klanten vaak ook vragen om een voice-over op te nemen die ze onder de video kunnen plaatsen. Je kan dit doen met de microfoon van je iPhone, maar deze neemt ook ruis en andere ongewenste geluiden op. Daarom raad ik aan je opnames te registreren door middel van een kwalitatieve microfoon met softpop. Deze filtert ongewenste geluiden weg en je kan er eveneens een klankkleur met aanduiden zodat het je stem op een professionelere manier verwerkt en optimaliseert. Een echte aanrader!

5. Externe belichting om lelijke schaduwen te vermijden

Idealiter creëer je content in natuurlijk daglicht. Maar dit is natuurlijk niet altijd even evident. Dien je binnen een video of foto te maken en is de belichting niet goed? Dan kan een ringlamp wonderen doen. Doordat het licht verspreidt in een cirkel belicht het elke hoek van je gezicht en vermijdt het zware schaduwen.

6. Achtergronden voor productvideo’s en flatlays

Heb je geen pinterestwaardig huis? Dan kan indoor contentcreatie lastig zijn. Maar het is zeker niet onmogelijk. Zo kan je achtergrond sets kopen voor productfotografie of -videografie. Zelf heb ik deze set van Selens gekocht. Hierdoor kan ik verschillende set-ups creëren en kan ik mooie foto’s en video’s van producten creëren, zonder dat ik over een fancy interieur moet beschikken.

Aan het werk!

That’s is! Beschik je over deze tools en de nodige creativiteit en motivatie? Dan ligt je droom als UGC creator binnen handbereik. Heb je vragen of ben je een bedrijf en op zoek naar een content creator voor het maken van content die converteert? Neem contact op.